Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Składniki marynaty: Kostkę Mięsną WINIARY, oliwę, miód, ziele angielskie, czosnek, musztardę i cebulę zmiksuj w blenderze lub utrzyj na gładką masę.
Szynkę posmaruj marynatą i marynuj przez noc (a minimum 4 godziny) w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 150°C.
Obsmaż na rumiano na patelni z dodatkiem oliwy, przełóż do brytfanki lub żaroodpornego naczynia i dodaj pozostałą marynatę. Następnie podlej szklanką wody i dodaj drugą Kostkę Mięsną WINIARY.
Piecz w piekarniku, nagrzanym do 140-150°C przez około 1,5-2 godziny (około 1,5 godziny na 1 kg mięsa). W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem, co 20 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut. Pokrój w plastry.
Podawaj z puree ziemniaczanym i groszkiem cukrowym.